Započeto

Organiziranje sportskih i kulturnih društava u ruralnim područjima

Opštine: Travnik

Organizirat ćemo sportska i kulturna društva u ruralnim područjima.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti u cilju ispunjenja datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

budžetu za 2022. godinu za stavku “Izgradnja društvenog doma u naselju Goleš” planirana su sredstva u iznosu od 30 hiljada KM, dok je u prošlogodišnjem budžetu ta stavka iznosila 15 hiljada KM od čega je utrošeno 13.800 KM. Općina je provela javni poziv za izvođača radova. U jednom od saopćenja na zvaničnoj web stranici Općine Travnik navodi se da mjesna zajednica Goleš gradi Društveni dom, a time će se stvoriti pretpostavke za funkcionisanje kulturnih društava u ovom naselju.

U Prijedlogu Budžeta Općine Travnik za 2022. godinu, za tekuće transfere neprofitnim organizacijama planirano je 722.870 KM. Rebalansom Budžeta ovaj iznos je povećan na 807.170 KM, a u periodu I-IX 2022. godine, utrošeno je 647.740,73 KM.

Krajem januara 2023. godine, načelnik Dautović je na svojoj Facebook stranici objavio da će Općina Travnik i ove godine podržati neprofitne organizacije, udruženja i sportske kolektive, za šta je u Budžetu Općine Travnik za 2023. godinu za tekuće transfere neprofitnim organizacijama izdvojeno 997.400,00 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!