Ispunjeno

Organiziranje “Dana dijaspore”

Opštine: Travnik

Uspostaviti snažniju uvezanost s travničkom dijasporom, a kroz organiziranje “Dana dijaspore” kreirati jednu vrstu “business foruma” na kojem će se predstavljati projekti razvoja općine u kojem dijaspora može uzeti učešće prema sopstvenom interesu i želji.

Obrazloženje

Višednevna manifestacija pod nazivom "Dani dijaspore" održana je tokom druge godine mandata rada načelnika, čime je ovo obećanje ispunjeno.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U Travniku je od 31. jula do 6. augusta 2022. godine, u organizaciji Općine Travnik i nevladine organizacije Društvo Lajpcig-Travnik, održana manifestacija “Dani dijaspore”.

Ova manifestacija, u čijem su se programu našli brojni privredni kulturni i sportski sadržaji, održana je na više lokacija na području općine Travnik, a u programu se našao i besplatni koncert pjevača Halida Bešlića.  

Izvor: Općina Travnik

U sklopu “Dana dijaspore” organizirano je i neformalno druženje privrednika iz Travnika i dijaspore na kojem se, kako je saopćeno nakon sastanka, razgovaralo o projektima, ali i o potencijalnom umrežavanju privrednika, s konačnim ciljem ostvarivanja saradnje.

Također je održan i okrugli stol koji je okupio privrednike iz Bosne i Hercegovine i iz inostranstva.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!