Ispunjeno

Organiziranje “Dana dijaspore”

Opštine: Travnik

Uspostaviti snažniju uvezanost s travničkom dijasporom, a kroz organiziranje “Dana dijaspore” kreirati jednu vrstu business foruma na kojem će se predstavljati projekti razvoja općine, u kojem dijaspora može učestvovati prema sopstvenom interesu i želji.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Općina Travnik već drugu godinu organizira manifestaciju “Dani dijaspore” s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta u Travniku.

Izvor: Facebook/Kenan Dautović

U Travniku je 2023. godine održan poslovni forum travničke dijaspore u okviru obilježavanja manifestacije “Dani dijaspore”.

Tom prilikom prisutnima se obratio i visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, koji je naglasio da je održavanje veza između BiH i dijaspore korisno za širenje poslovnih mogućnosti i pormovisanje investicija.

Kako je istakao načelnik Općine Travnik Kenan Dautović, 4.8.2023. u rad je puštena web platforma travnikinvest.ba na kojoj će svi privrednici dobiti potrebne informacije o tome šta je to što se nudi u Travniku i zbog čega investirati u Travnik.

Podsjećamo, u Travniku je i 2022. godine, u organizaciji Općine Travnik i nevladine organizacije Društvo Leipzig-Travnik, održana manifestacija “Dani dijaspore”.

Ova manifestacija, u čijem su se programu našli brojni privredni, kulturni i sportski sadržaji, održana je na više lokacija na području općine Travnik.  

U sklopu “Dana dijaspore” organizirano je i neformalno druženje privrednika iz Travnika i dijaspore na kojem se, kako je saopćeno nakon sastanka, razgovaralo o projektima, ali i o potencijalnom umrežavanju privrednika, s konačnim ciljem ostvarivanja saradnje.

Također je održan okrugli stol koji je okupio privrednike iz Bosne i Hercegovine i iz inostranstva.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!