Opremanje Bolnice u Foči

| Partija: | Oblast:

15 miliona KM ide u opremanje Fočanske bolnice.

 

Izvor: Predizborni skup – Pod zastavom Srpske

Kratko obrazloženje

Vlada Republike Srpske kontinuirano provodi aktivnosti na realizaciji ovog obećanja.

Dugo obrazloženje

U januaru 2019. godine raspisan je tender za realizaciju projekta “Modernizacija JZU Univerzitetske bolnice u Foči”. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora (bez PDV-a) o rekonstrukciji i dogradnji centralnog objekta “B” i nabavka opreme je 14.406.519,90 KM.

Do sada je na objektu bolnice uspješno završen projekat energetske efikasnosti, kojim su svi paviljoni dobili novu fasadu sa termoizolacijom, spoljnu stolariju i novi sistem grijanja, a ostali radovi na rekonstrukciji i modernizaciji bolnice u Foči, koji su započeli u maju ove godine, odvijaju se predviđenom dinamikom.

Startovali smo sa polikliničkim dijelom, koji će građevinski biti završen do kraja avgusta, u septembru počinje opremanje i očekujemo da će u tom mjesecu poliklinika krenuti sa radom. Poliklinika će dobiti kompletnu opremu i pružaće usluge, ne samo našim osiguranicima, već i pacijentima iz Federacije BiH koji dosta koriste naše usluge. Sve će biti na jednom mjestu.

Radmil Marić, direktor Univerzitetske bolnice Foča, 27.07.2019.

Radovi koji su započeli u maju trebali odnose se na rekonstrukciju i dogradnju centralnog objekta “B” i njegovo opremanje, a cilj je i da se zgrada nekadašnjeg​​ studentskog doma pretvori u modernu polikliniku. Bolnica bi trebala dobiti i nove operacione sale, koronarnu jedinicu, kompletnu radiološku opremu sa angio salom te opremu za sva bolnička odjeljenja.
Suština je da pokušamo da bolnice u Srpskoj usmjerimo da imaju, prije svega, jak poliklinički dio, obavezno urgentni blok i da kroz kadrove osposobimo jednodnevnu, dvodnevnu, trodnevnu laparoskopsku i endoskopsku hirurgiju.
Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, 27.07.2019.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi