Ispunjeno

Određivanje upravitelja Turističkog kompleksa “Vlašić”

Opštine: Travnik

Najsnažniji iskorak napravit ćemo u stvaranju adekvatne turističke infrastrukture koji, između ostalog, obuhvata određivanje upravitelja Turističkog kompleksa “Vlašić”.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Obećanje o određivanju upravitelja Turističkog kompleksa “Vlašić” ispunjeno je tokom druge godine mandata osnivanjem Turističke zajednice Travnik.

Foto: Danijela Dugandžić
Foto: Danijela Dugandžić

Na 12. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Travnik, koja je održana krajem decembra 2021. godine, jednoglasno je usvojen Prijedlog odluke o osnivanju Turističke zajednice Općine Travnik

S tim u vezi, Općina Travnik je na svojoj web stranici početkom jula 2022. godine objavila poziv za osnivačku skupštinu Turističke zajednice Općine Travnik. U pozivu je navedeno da je Općinsko vijeće Travnik usvojilo Odluku o osnivanju Turističke zajednice Općine Travnik, gdje je propisano da pripremne radnje i sazivanje osnivačke skupštine Turističke zajednice obavlja Služba za razvoj, privredu i vanprivredu.

Nekoliko dana kasnije, 7. jula 2022. godine, održana je osnivačka skupština Turističke zajednice Općine Travnik. Kako je tada prenio portal Travnički.info, skupštinu čini 19 članova iz turističkog, ugostiteljskog, kulturnog sektora i članovi izabrani ispred osnivača – Općine Travnik. Kako su naveli, formirana su radna tijela te su doneseni Poslovnik o radu i Statut.

Početkom 2023. godine saopćeno je da je izabran i direktor TZ Travnik, čime su stvorene mogućnosti za početak rada ove turističke zajednice.

Iz Općine Travnik su za Istinomjer 5. maja 2023. godine naveli da je jedan od zadataka Turističke zajednice Općine Travnik i upravljanje kompleksom “Vlašić”, čime je obećanje o određivanju upravitelja ovog turističkog kompleksa ispunjeno.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!