Započeto

Određivanje liste festivala i manifestacija od posebnog značaja za općinu Travnik

Opštine: Travnik

Odredit ćemo liste festivala i manifestacija od posebnog značaja za općinu Travnik.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata, zabilježene su određene aktivnosti u cilju ispunjenja datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U Općini Travnik organizuje se nekoliko festivala kao što su Konzulska vremena, Andrićevi dani, Dani dijaspore, Travničko ljeto, Dani Općine Travnik i drugi.

Na inicijativu načelnika Općine Travnik, u aprilu 2022. godine održan je prvi sastanak novoformiranog ”Travničkog kulturnog foruma”. Cilj ovog foruma je saradnja kulturnih radnika sa područja općine Travnik, te da se u narednom periodu razvijaju kvalitetni kulturni proizvodi. O tome je nakon sastanka govorio i načelnik Kenan Dautović.

Krajem maja 2022. godine, Općina Travnik je, u suradnji sa Fondacijom Out of area, organizovala festival za djecu “FutureA”.

Početkom juna 2022. godine, organizovana je manifestacija “Konzulska vremena”, kojoj je prisustvovalo 15-ak ambasadora stranih zemalja u Bosni i Hercegovini, kao i Nj. E. Johann Sattler, šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini. 

I u 2023. godini, u periodu od 07. do 21. marta na različitim lokacijama u Travniku održana je manifestacija “Dan Općine Travnik” sa brojnim brojnim umjetničkim izložbama, performanima, promocijama knjiga i pozorišnih predstava, raznovrsnim edukativnim predavanjima i radionicama za odrasle i najmlađe, i mnoštvo sportskih aktivnosti.

Krajem novembra 2022. godine, u okviru tradicionalne kulturne manifestacije „Andrićevi dani”, održana je svečana dodjela „Književne nagrade Andrićevih dana“.

Krajem januara 2023. godine, načelnik Dautović je na svojoj Facebook stranici objavio da će Općina Travnik i ove godine snažno podržati organizaciju kulturnih manifestacija, sportskih takmičenja i rad humanitarnih udruženja.

Na sastanku sa ambasadoricom Austrije u Bosni i Hercegovini, dogovoreno je da će se manifestacija “Konzulska vremena” održati 2.6.2023. godine, i da će ambasada Austrije u Bosni i Hercegovini bude suorganizator i partner.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!