Započeto

Obrazovanje mladih informacionim tehnologijama

Partije: Ujedinjena Srpska | Oblasti: Obrazovanje

U okviru dokumenta Platforma za Opšte izbore 2022. političkog subjekta Ujedinjena Srpska dato je obećanje koje se odnosilo na obrazovanje mladih informacionim tehnologijama:

“Kroz osnovno i srednje obrazovanje obrazovati mlade ljude u oblasti IT. Škole moraju biti kvalitetno opremljene. Bitno je imati i dovoljan broj nastavnog kadra iz te oblasti.”

Izvor: Ujedinjena Srpska, Platforma za Opšte izbore 2022.

Ministarstvo prosvjete i kulture RS izradilo je i učinilo dostupnom mobilnu aplikaciju „EDUKOM eDnevnik”, namijenjenu roditeljima i učenicima srednjih, umjetničkih i specijalnih škola koje koriste Edukom – eDnevnik informacioni sistem.

Kako je u vezi s tim na zvaničnoj stranici resornog ministarstva 29.3.2023. godine još navedeno, aplikacija je razvijena u okviru projekta “Opremanje vaspitno-obrazovnih ustanova u Republici Srpskoj računarskom opremom i softverom”, sa ciljem da unaprijedi i olakša komunikaciju svih učesnika u obrazovnom procesu. 

EDUKOM eDnevnik mobilna aplikacija pruža pristup svim informacijama o školskim aktivnostima učenika kroz brzu, jednostavnu i bezbijednu komunikaciju između učenika, roditelja i nastavnika. Upotrebom ove mobilne aplikacije učenici u svakom momentu imaju uvid u svoje školske aktivnosti i obaveze. Aplikacija je dostupna na Google prodavnici (Google Play Store – https://play.google.com/store/apps/details?id=org.edukom) i Huawei prodavnici (HuaweiAppGallery – https://appgallery.huawei.com/app/C107661897).

Ministarstvo prosvjete i kulture RS, 29.3.2023.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!