Obnavljanje ulica

Opština:

Obnavljanje gradskih ulica i glavnih lokalnih cesta.

Izvor: Predizborni program HDZ-a BiH za Široki Brijeg

Kratko obrazloženje

U drugoj godini mandata gradonačelnika zabilježen je značajan napredak na ispunjavanju ovog obećanja, a tokom treće godine mandata aktivnosti na realizaciji ovog obećanja su nastavljene.

Dugo obrazloženje

Na određenim gradskim područjima u okviru izgradnje kolektora za kanalizaciju usputno je vršena i rekonstrukcija ulica kroz koje se gradila kanalizacija:

Na području MZ Desna Obala asfaltirana je Dubravska ulica u cijeloj svojoj dužini sa spojevima sa ulicom Stjepana Radića s jedne strane i spojevima s ulicama N. Š. Zrinskog i Kralja Tvrtka, sa druge strane. Na spoju navedene ulice s ulicom S. Radića (kod Male škole) urađeno je proširenje ulice, pa su tako stvoreni preduvjeti za izgradnju nogostupa. U istoj ulici položeni su dalekovodni elektro-opskrbni kablovi.

Na području MZ Lijeva Obala urađena je rekonstrukcija ulice Fra D. Buntića na dionici od Druge osnovne škole do spoja sa ulicom Pobijenih franjevaca, postavljena je nova asfaltna podloga i položen kabel za javnu rasvjetu. Na dijelu prometnice kod “Sjemenarne” urađeno je i proširenje usjeka kroz koji prolazi cesta u dužini od približno 120 m.

Asfaltirana je Varaždinska ulica u industrijskoj zoni “Pecara”, kao i ulica fra Dominika Mandića od kanala do spoja sa ulicom Pobijenih franjevaca. 

U sjevernom dijelu naselja Lise asfaltirana je Kvaternikova ulica, a u južnom dijelu naselja asfaltirane su ulice Mostarska, Orlovačka, Ivana Zajca i Čvrsnička ulica. 

Izgrađen je nogostup i položeni kablovi za rasvjetu uz magistralnu cestu kroz Knešpolje do ceste prema Blatu. U tijeku je izrada Glavnog projekta za nogostup na preostalom dijelu magistralne ceste kroz Knešpolje. 

Izgrađen je nogostup i položeni kablovi za rasvjetu na dijelu uz magistralnu cestu u ulici Pobijenih franjevaca.

U okviru projekta izgradnje kolektora “B” urađeni su kolektori je fekalnu i oborinsku kanalizaciju u Dubravskoj ulici. Osim toga u istoj ulici urađena je i rekonstrukcija sekundarne vodoopskrbne mreže, rekonstruiran je i sekundarni vodonatapni kanal koji prolazi dijelom iste ulice.

Saopćenje, Grad Široki Brijeg, 04.12.2017.

U septembru 2019. godine javnost je obaviještena da je “planirano proširenje postojeće šetnice, postavljanje rasvjetne i ostale opreme, a radovi će također obuhvatiti uređenje parkinga ispred zgrade Županije, postavljanje kružnog toka na raskrižju ulica Stjepana Radića i S.S.Kranjčevića i rekonstrukciju nogostupa od „Grala“ do parkinga kao i od „Male škole“ do parkinga”, a završetak pomenutih radova planiran je do kraja godine.

Tokom oktobra 2019. godine javnost je obaviještena da su u toku radovi na izgradnji preostalog dijela  glavne lokalne ceste u gospodarskoj zoni “Trn” čija dužina iznosi 1240 m, a do sada je izgrađeno 600 m ceste s asfaltnim slojem.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi