U progresu

Obezbjeđivanje 25 miliona KM budžetskih sredstava za infrastrukturu kroz javno privatno partnerstvo, EU i druge fondove

Opštine: Gračanica

Na 25 miliona KM budžetskih sredstava za infrastrukturu, kroz javno privatno partnerstvo, EU i druge fondove, obezbijedit ćemo isto toliko.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

U Budžetu Grada Gračanica za 2021. godine, pod stavkom Rekonstrukcija infrastrukture u gradu iz rente, obezbjeđeno je  250 000,00 KM. 

Savjetnik Gradonačelnika Senad Smajlović, u ime Grada Gračanica i Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić 3.8.2022. godine potpisali su ugovore o sufinansiranju projekta  “Izvođenje sanacionih radova na nacionalnom spomeniku Konak u Gračanici“ i „Sanacija klizišta i puta Malešići – Lukavica.“

Grad Gračanica je aplicirao na Javni poziv ovog Ministarstva, za projekte iz Tuzlanskog kantona i tako osigurao finansijsku podršku iz Budžeta FBiH za 2022. godinu. Odobrena sredstva za projekat „Izvođenje sanacionih radova na nacionalnom spomeniku Konak u Gračanici“ iznose 70.000 KM, dok je za drugi projekat „Sanacija klizišta i puta Malešići – Lukavica“ iz Budžeta FBiH odobreno 150.000 KM.

Grad Gračanica, 3.8.2022.

U Budžetu Grada Gračanica za 2022. godinu pod stavkom Rekonstrukcija infrastrukture u gradu iz rente izdvojeno je 600.000 KM. 

Na Istinomjerov upit u vezi aktivnosti u pravcu ispunjavanja navedenog obećanja, iz Gradske uprave Gračanice su odgovorili da je iz raznih fondova, uključujući i više nivoe vlasti, u 2022. godinj godini za infrastrukturu obezbijeđeno više od 6 miliona KM.

Stavka “Rekonstrukcija gradske infrastrukture iz rente” u Budžetu Grada Gračanica za 2023. godinu iznosi 800.000 KM. 

Na Istinomjerov upit o pravcu ispunjenja ovog obećanja krajem 2023. godine, iz Gradske uprave su naveli da je iz izvora poput federalnih fondova, UNDP te razvojnih agencija za infrastrukturne projekte obezbijeđeno oko 4.000.000 KM tokom 2023. godine. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!