Ispunjeno manjim dijelom

Obezbjediti direktne strane investicije

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

DNS zahtijeva da se prioritetno zaustavi decenijsko upropaštavanje privrede i izvrši revitalizacija svih preduzeća, pogona i njihovih organizacionih i proizvodnih dijelova. U tom cilju potrebno je sljedeće:- obezbjeđivanje uslova i stranih direktnih investicija;

Vlada Republike Srpske usvojila je na 76. sjednici održanoj 02.06.2016. godine Prijedlog strategije podsticanja stranih ulaganja u Republiku Srpsku od 2016. do 2020. godine.Svrha Strategije je da se na osnovu analize kretanja stranih ulaganja u svijetu i regionu sagleda pozicija Republike Srpske i njena konkurentnost u privlačenju stranih ulaganja, te da se u skladu sa rezultatima analize i u skladu sa raspoloživim potencijalima predlože pravci za podsticanje i povećanje obima stranih ulaganja.Ovo se ne odnosi samo na politike čiji je cilj samo povećanje obima investicija, nego i na ciljeve koji su povezani sa doprinosom stranih investicija ukupnom privrednom razvojuRepublike Srpske.Opšti cilj Strategije je podsticanje stranih ulaganja koja će doprinijeti dodatnom zapošljavanju, prenosu znanja i tehnologija i povećanju izvoza, odnosno ulaganja koja će dovesti do poboljšanja konkurentnosti Republike Srpske na globalnom planu i dovesti do porasta stope privrednog razvoja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!