Nije započeto

Obavezno sponzoriranje učešća vrhunskih sportista na takmičenjima

Partije: SDP BiH | Oblasti: Obrazovanje

Obavezno sponzorisanje vrhunskih sportaša i njihovog učešća na svim relevantnim takmičenjima u punom iznosu.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Na 3. hitnoj sjednici Vlade FBiH koja je održana 25.07.2023. Vlada je razmatrala zahtjev Kluba vodenih sportova “ORKA” za finansijsku podršku u svrhu odlaska Lane Pudar, vrhunske sportistkinje, na pripreme i takmičenja na Evropskom i svjetskim prvenstvima. Premijer Federacije BiH, Nermin Nikšić, predložio je izdvajanje sredstava u iznosu od 69.700 KM sa pozicije “Tekuće rezerve Vlade Federacije BiH”, iz Budžeta FBiH za 2023. godinu, kako bi se podržalo učešće Lene Pudar na ovim važnim sportskim događajima.

U skladu sa opredjeljenjem Vlade Federacije s te sjednice, na narednoj 9. sjednici Vlade FBiH 26.07.2023. donesena je i odluka kojom se odobrava izdvajanje iz Tekuće rezerve Vlade Federacije u iznosu od 69.700 KM. 

Ipak, nisu zabilježene značajnije aktivnosti na uvođenju obaveznog sponzorisanja vrhunskih sportaša i njihovog učešća na svim relevantnim takmičenjima u punom iznosu.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!