U progresu

Novi mostovi

Opštine: Banja Luka

Izgradnja novih mostova- “U gradu treba riješiti prioritetno (…) U idućoj sezoni trebaju nam još bar dva mosta: jedan na Docu i drugi na Česmi, koji građani traže”.

Obrazloženje

Poslije izgradnje novog mosta na mjestu nekadašnjeg Zelenog mosta u Obilićevu, u toku je postupak javne nabavke za izgradnju još jednog mosta preko Vrbasa u Srpskim toplicama.

Izvor: "Apostrof”, Alternativna televizija, 30.09.2016

Kako je saopćeno, izgradnja mosta preko Vrbasa u Srpskim toplicama jedan od najvećih “ovogodišnjih infrastrukturnih projekata na području grada”, a Grad Banja Luka će za ovaj projekt iz budžeta izdvojiti “oko dva miliona KM, uz dodatnih 600.000 KM za gradnju pristupnih saobraćajnica”.

Ukoliko postupak javne nabavke prođe bez poteškoća, nadam se, da ćemo do kraja oktobra izabrati firmu koja će biti zadužena za taj posao i da će izvođač bez obzira na kraj građevinske sezone, do kraja godine moći obaviti određene radove na terenu.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Grada Banja Luka, 27.09.2019.

Prema idejnom rješenju, budući most u Toplicama “imaće raspon od 65, a širinu 11 metara” i ovaj most “primarano će biti namijenjen za teretni saobraćaj”. Predviđeno je da rok za izgradnju novog mosta bude 10 mjeseci.

Od augusta 2019. godine u funkciji je novoizgrađeni most u banjalučkom naselju Dragočaj, a vrijednosti ovog projkta je procijenjena na oko “300.000 KM”. U toku je i međunarodni konkurs za “izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja mosta u naselju Dolac u Banjoj Luci”. Izgradnja mosta preko rijeke Vrbas u naselju Dolac planirana je u 2020. godini.

Do sada su izgrađeni mostovi u naseljima; Česma, Šargovac, Gradina kod Dragočaja i Priječani, u Dragočanima. Također, sanirani mostovi u naseljima Rekavice, Krmine i Obrovac.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!