Započeto

Novi most na Savi (Gradiška)

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

“Snažno ću se zalagati i za projekte koji su vezani za opštine ove izborne jedinice, izgradnju novog mosta na Savi i povezivanje auto-puteva Banjaluka-Gradiška i Beograd-Zagreb, te razvoj avio-saobraćaja”, naveo je Protić.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS vršene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: socijalisti.ba

U svjetlu predizbornog obećanja SPRS, u oktobru 2018. godine je raspisan konkurs za prijavu izvođača radova mosta na Savi, u Gradišci, te je Komisija za odabir izođača u januaru dala saopštenje za medije, u kojem se navodi kako Komisija aktivno radi na procjeni prijava. 

  1. oktobra 2019. godine, ozvaničen je početak izgradnje novog mosta, na Savi, vrijednosti 23,2 miliona eura, te je predviđena aktivnost i Republike Hrvatske, koja se obavezala na izgradnju puta sa Hrvatske strane mosta, kako je to ranije izjavljeno od strane „Hrvatskih cesta“. 

 

Istinomjer ovo obećanje ocjenjuje kao započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!