U progresu

Novi kulturni sadržaji u BKC-u

Opštine: Gračanica

BKC (novi kulturni sadržaji) – centar kulture.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Odlukom o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Gračanica za 2023. godinu u sekciji Transfer BKC predviđeno je 20.000 KM za zavičajnu zbirku, 90.000 KM za organizaciju kulturnih manifestacija od općinskog značaja i 4.000 KM na ime zakupa zemljišta za repetitor.

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Helića 25.11.2023. godine organizovano je kadetsko prvenstvo grada Gračanica u šahu održano u BKC-u Gračanica.

U okviru programa “Dani Gračanice 2022”, svečanom akademijom u Velikoj sali BKC-a, obilježen je i 2.juni, Dan grada Gračanice, a nakon prigodnog program pristupilo se dodjeli priznanja i  zvaničnom otvorenju novoizgrađenog sistema vodosnabdijevanja u naseljima Bijela Polja, Drafnići, Seljanuša i Gornja Lohinja.

Polovinom oktobra 2022. godine u Gračanici se održao Kid’s fest Gračanica 2022. Program je 14.10.2022. godine u 10:00 sati u Velikoj sali BKC-a gdje su animatori iz Tropik tima zabavljali najmlađe sugrađane iz obdaništa „Naša djeca“ i učenike prvih razreda OŠ Hasan Kikić i Druge osnovne škole.

Promocija monografije „Sto godina Mješovite srednje škole – u vijeku napretka održana je 20.10.2022. godine Velikoj sali BKC-a. Povodom 100. godišnjice ove škole, menadžment škole i redakcija koja ja radila na prikupljanju arhivske građe objavili su znanstveno-stručnu monografiju koja predstavlja pregledne historijske činjenice o školstvu u Gračanici, uspomene i sjećanja bivših učenika, profesora i direktora.

Promociji je prisustvovao i Gradonačelnik Nusret Helić koji je obraćajući se prisutnim između ostalog rekao:

Dana 2.12.2022. godine u foajeu BKC-a Gračanica, upriličeno je obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Kako je 11.5.2021. godine na zvaničnoj stranici Grada Gračanice navedeno, u toku su bile aktivnosti na uređenju Velike sale Bosanskog kulturnog centra (BKC) koje podrazumijevaju zamjenu tepiha, presvlačenje stolica, krečenje i druge radove. Vrijednost projekta je oko 15.000 KM. Pored radova u Velikoj Sali, u okviru BKC-a, tačnije Zavičajne zbirke u toku je bilo i postavljanje Spomen sobe na rat ’92-’95.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!