Nije započeto

Novi kapaciteti u “Banja Ilidža (Gradačac)”

Opštine: Gradačac

Proširenje kapaciteta banjskog kompleksa “Banja Ilidža (Gradačac)”.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

Na upit Istinomjera da li je Grad Gradačac tokom 2023. godine radio na proširenju kapaciteta banjskog kompleksa “Banja Ilidža”, iz gradske uprave nam je rečeno da je u oviru tog kompleksa rađeno na proširenju kapaciteta smještaja, restoranskih i drugih ponuda. S tim u vezi, dodali su u odgovoru, izgrađen je još jedan objekat pored postojećeg gdje su planirani svi gore navedeni sadržaji a trenutno menadžment “Banje Ilidža” zajedno s gradskom upravom Gradačac traži načine kako da ovaj objekat privede namjeni.

Aktivnosti na proširenju kapaciteta “Banje Ilidža” započeli su u prošlom mandatu, a JZU Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje “Ilidža” Gradačac, 28.9.2023. godine raspisala je Obavještenje o nabavci po osnovu ugovora o Nastavku izgradnje II faze objekta JZU Centar za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i banjsko liječenje “Ilidža” Gradačac. Aktivnosti u tom pravcu 

U budžetima za 2021., 2022. i 2023. godinu niti na zvaničnoj web stranici grada nema informacija o aktivnostima poduzetim u cilju realizacije datog obećanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!