Nije započeto

Novi kamenolom na području Dabrice

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

“To nam je pošlo od ruke na lokalitetu Stjepan krsta, na zapadnom dijelu opštine Berkovići, gdje smo sa kineskim partnerima otvorili rudnik kamena i zaposlili 30 radnika”, istakao je Radišić i dodao da će kineski investitor otvoriti i novi kamenolom na području Dabrice, čija je vrijednost oko osam miliona KM.

Obrazloženje

Pri analiziranju recentnih vijesti o privrednim poduhvatima u opštini Berkovići, nema pomena o novom kamenolomu, niti novim poduhvatima inostranog kapitala na području te opštine. U tom svjetlu Istinomjer je ovo obećanje ocijenio sa nije započeto.

Izvor: socijalisti.ba

Kandidat Socijalističke partije RS za poslanika u Narodnoj skupštini RS, Milivoje Radišić pri predizbornom skupu u Berkovićima najavio je gradnju novog kamenoloma na području Dabrice, pozivajući se na postojeći uspješan poslovni poduhvat sa kineskim investitorima, konkretno firmu Kremnice, koja je projekat saradnje domaćeg i kineskog kapitala:

“To nam je pošlo od ruke na lokalitetu Stjepan krsta, na zapadnom dijelu opštine Berkovići, gdje smo sa kineskim partnerima otvorili rudnik kamena i zaposlili 30 radnika.” 

Pored činjenica da pri trenutnoj vlasničkog strukturi postoji udio kineskog kapitala, koji pospješuje poslovanje kamenoloma, kao i pridružne firme Kremnice iz Berkovića, u službernim dokumentima kao ni medijskim izvještajima nema pomena o novom kamenolomu, niti novim poduhvatima inostranog kapitala na području te opštine. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!