Započeto

Nove zelene površine

Opštine: Gračanica

Nove zelene površine u gradu i mjesnim zajednicama.

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

Prema Odluci o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Gračanica za 2023. godinu, pod stavkom “Komunalno ozelenjavanje ulica predviđena sredstva za ove namjene iznose 25.000 KM.

Iz Grada Gračanica su krajem 2023. godine za Istinomjer rekli da je pružena finansijska podrška u izgradnji dva nova izletišta na području MZ Lukavica i to izletište Hrastovi i izletište Dolina.

U Budžetu Grada Gračanica za 2022. godinu, pod stavkom Komunalno ozelenjavanje ulica izdvojeno je 25 000 KM, dok je za istu stavku u Budžetu Grada Gračanice za 2021. Godinu izdvojeno 17 000 KM.

Na Istinomjerov upit 2022. godine u vezi aktivnosti u pravcu ispunjavanja navedenog obećanja, iz Gradske uprave Gračanice odgovoreno je da je u gradskoj jezgri obnovljen gradski park sa novim zelenim površinama, uređene tri nove površine sa zelenilom i cvijećem te u gradu zasađeno 20 novih sadnica ukrasnog drveća.

U Budžetu Grada Gračanice za 2021. godinu, pod stavkom Komunalno ozelenjavanje ulica predviđena sredstva iznose 17 000 KM.

Za istu stavku, u Budžetu Grada Gračanica za 2022. godinu izdvojeno je 25 000 KM.

Na Istinomjerov upit u vezi aktivnosti u pravcu ispunjavanja navedenog obećanja, iz Gradske uprave Gračanice odgovoreno je da je u gradskoj jezgri obnovljen gradski park sa novim zelenim površinama, uređene tri nove površine sa zelenilom i cvijećem te u gradu zasađeno 20 novih sadnica ukrasnog drveća.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!