Ispunjeno većim dijelom

Nove sportske dvorane

Opštine: Banja Luka

Mladi, sport i rekreacija – Izgradnja/rekonstrukcija 3 dvorane

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Igora Radojičića obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Program "Banja Luka 2025”

Radovi na izgradnji nove sportske dvorane na Starčevici, uz Osnovnu školu „Branko Radičević“, napreduju predviđenom dinamikom, a buduća dvorana je proteklih dana stavljena „pod krov“.

Uz postavljenu krovnu konstrukciju, ovih dana okončano je i malterisanje objekta, a u toku je postavljanje fasade. Tokom dosadašnjih radova, izgrađen je i parking za potrebe buduće sportske dvorane. Uporedo s tim, ovih dana je raspisan i tender za unutrašnje opremanje dvorane. Ovaj projekat, vrijedan 950.000 KM, trebalo bi da bude okončan ove jeseni, čime će učenici ove škole imati bolje uslove za odvijanje časova fizičkog vaspitanja, a u raspoloživim terminima dvorana će biti dostupna za sportiste i klubove.

Grad Banja Luka, Saopćenje, 24. septembar 2020.

Radovi su počeli polovinom aprila, a izvodi ih konzorcijum kojeg čine četiri firme, na čelu sa „Progresgradnjom“.

Uporedo sa Starčevicom, kako je saopćeno iz Gradske uprave Banja Luka, na jesen je planiran početak gradnje još jedne nove sportske dvorane, i to uz školu „Sveti Sava“ na Laušu, za šta je u toku tender za izbor izvođača radova.

Time bi Banja Luka u razmaku od samo par godina dobila treću, novu sportsku dvoranu, nakon što je već izgrađena nova dvorana na mjestu nekadašnjeg „Šoping centra“.

U 2019. godini završena je dvorana „Centar“ i puštena je u upotrebu.

U prvoj polovini 2018. godine, Gradska uprva Grada Banja Luka započela je realizaciju jednog od najvećih projekata kada je u pitanju izgradnja sportske infrastrukture, a on se odnosi na sanaciju i rekonstrukciju objekta „Šoping centar“ i njegovu prenamjenu u sportsku dvoranu. Ova višenamjenska dvorana, biće prilagođna potrebama trenažnog i takmičarskog procesa, i to prije svega u kolektivnim sportovima kao što su košarka, rukomet i odbojka.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!