Započeto

Novčana naknada za porodilje

Opštine: Gradačac

Novčana naknada za porodilje.

Izvor: Izborni program GO SDP BiH Gradačac 2020/2024

U Budžetu za 2021. godinu nije moguće pronaći informaciju da su planirana sredstva za trudnice, niti je istu informaciju moguće pronaći na zvaničoj web stranici grada.

Na osnovu Zakona o principima lokalne samouprave u Federaciji BiH, te u skladu sa Zakonom o Gradu Gradačac i Pravilnikom o dodjeli jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete sa područja grada Gradačac, gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić 2.2.2022. godine objavio je Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za svako novorođeno dijete sa područja grada Gradačac.

Kako je u pozivu precizirano, jednokratna novčana pomoć za svako novorođeno dijete u iznosu od 200,00 KM dodjeljuje se roditelju/staratelju,  ukoliko su ispunjeni sljedeći kriteriji:

– jedan od roditelja/staratelja djeteta ima prijavljeno prebivalište na području grada Gradačac i to u trajanju od najmanje jedne godine do dana raspisivanja javnog poziva,

– dijete je rođeno od 01.01.do 31.12.2022. godine i upisano u matičnu knjigu rođenih na području grada Gradačac.

Grad Gradačac, 2.2.2022. 

Javni poziv je otvoren do 31.12.2022. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!