Ispunjeno manjim dijelom

Nova bolnica Kasindo

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

U konceptu saradnje sa Vladom RS inicirat ćemo, Opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža treba da iniciraju zajedno sa gradom Istočno Sarajevo da se krene prema Vladi RS u projekat izgradnje nove bolnice Kasindo, bolnice pod jednim krovom, na bazi zajedničkog partnerstva i zajedničkog ulaganja.

Obrazloženje

Projekat za izgradnju bolnice Kasindo je iniciran, ali se izgradnja neće bazirati na zajedničkom partnerstvu i zajedničkim ulaganjima.

Vlada Republike Srpske је u aprilu 2016. godine prihvata Idejno arhitektonsko rješenje za izgradnju i opremanje nove JZU bolnice Istočno Sarajevo, površine oko 10 000 m2, sa finansijskom procjenom koštanja oko 50,0 miliona KM (oko 40 miliona KM građevinsko-infrastrukturni radovi; oko 10 miliona KM medicinska oprema).

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić je najavio da model finansiranja izgradnje bolnice predviđa da u javnom tenderu bude raspisano da izvođač obezbijedi sredstva za izgradnju bolnice, a onda će se iz budžeta Ministarstva zdravlja u narednih sedam godina isplaćivati sredstva od 1. janura 2017 godine.

Izvor: Predizborna debata: Elta televizija - emisija "Argument više"

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!