Započeto

Neiskorišteni prostori općine u svrhu razvoja malih biznisa

Opštine: Novo Sarajevo

Zalagat ćemo se da svi neiskorišteni općinski prostori budu dostupni po najpovoljnijim uslovima za razvoj malog biznisa i obrta ili za potrebe nevladinog sektora.

Izvor: Hasan Tanović program

Općina Novo Sarajevo intenzivirala je u 2022. godini provođenje aktivnosti u Međunarodnom centru za djecu i omladinu – Centru za razvoj karijere i biznisa u smislu provođenja edukativnih seminara, radionica, predavanja  vezanih za ovu oblast.  Svi poslovni prostori u vlasništvu Općine dodjeljuju se putem javnog oglasa za dodjelu u zakup istih.

Tako je u toku 2022. godine Općina objavila nekoliko javnih oglasa za dodjelu u zakup poslovnih prostora u njenom vlasništvu (1, 2, 3).

Također, u decembru 2022. godine obezbijedila je besplatno korištenje općinskih prostorija JU Biblioteke Sarajeva u Ulici Paromlinska.

Općinsko vijeće Novog Sarajeva je sredinom novembra 2021. godine stavilo van snage izmjene i dopune odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Općine Novo Sarajevo, a koja je donesena mjesec prije.

Za vrijeme pandemije COVID-19 virusa, u junu 2021. godine Općina Novo Sarajevo donijela je odluku o privremenom umanjenju mjesečnih naknada za zakup poslovnih prostora i naknada za privremeno korištenje javnih površina, radi ublažavanja ekonomskih posljedica za građane/ke nastalih uslijed pandemije.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!