Ispunjeno većim dijelom

Nedostajući komunalni objekti

Opštine: Tuzla

(…)Da nastavimo postojeće uspješne započete pravce razvoja, da gradimo nedostajuće komunalne objekte. (…)

Obrazloženje

U prve tri godine mandata vršene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Jasmin Imamović za Tuzlanski.ba

Gradsko groblje je jedan od najvažnijih nedostajućih komunalnih objekata u Tuzli, rekli su iz Stručne službe za poslove gradonačelnika.

Izmjena dijela Regulacionog plana Centralnog gradskog groblja „Drežnik“ u Tuzli napravljena je 2017. godine, čime su stvorene pravne pretpostavke za projetovanje i realizaciju ovo projekta.

U oktobru 2019. godine, započela je gradnja Gradskog groblja, na lokalitetu Drežnika.

Tim povodom, gradonačelnik Tuzle, Jasmin imamović izjavio je sljedeće:

Građevinske firme koje se bave bave iskopm zemlje oslobodili smo dažbina ukoliko tu iskopanu zemlju dovezu ovdje i propisno je odlože. Sada već imamo visinu od pola metra iznad šljake. Plan je da to bude dva metra kako bi se umrli ukopavali u zemlju, a ne u šljaku.

Jasmin Imamović, 17. oktobar 2019.

Kako je navedeno iz gradske uprave, realizacijom I faze izgradnje gradskog groblja u Tuzli, zadovoljiti će se potrebe za ukopom umrlih lica za narednih 10 do 15 godina, poštujući standarde u ovoj djelatnosti, dok će realizacijom cjelokupnog projekta, biti omogućen ukop umrlih lica za narednih 60 godina.

Izgradnjom gradskog groblja se smanjuje cijena ukopa, jer gradskim grobljem će upravljati javno komunalno preduzeće “Komemorativni centar” iz Tuzle.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!