U progresu

Nastavak suradnje i subvencioniranja rada Dječjeg vrtića Neum

Opštine: Neum

Nastavak suradnje i subvencioniranja rada Dječjeg vrtića Neum te unaprjeđenje njegovog djelovanja.

Obrazloženje

Radovi na sanaciji zgrade Dječjeg vrtića Neum počeli su u julu 2022. godine dok je objekat stavljen u funkciju početkom septembra iste godine.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

Općini Neum su u julu 2021. godine odobrena sredstva za sanaciju zgrade Dječjeg vrtića, a radovi su počeli godinu kasnije. Renovirani objekat započeo je sa radom početkom septembra 2022. godine, a u sklopu vrtića prvi put u Neumu su s radom započele i jaslice.

Foto: Općina Neum

Krajem jula 2021. godine Općini Neum odobreno je finansiranje projekta “Sanacija zgrade Dječjeg vrtića Neum” u iznosu od 200.000 kuna (cca 52.000 KM) u sklopu Javnog poziva za finansiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u BiH od strane Republike Hrvatske.

Sanacija Dječjeg vrtića Neum počela je godinu kasnije, u julu 2022. godine. Kako se navodi u saopćenju Općine Neum, radovi uključuju “sanaciju, odnosno zamjenu krovišta, otvora i postavljanje fasade”. Izvođač radova je GD BIŠINA d.o.o. Mostar, a predviđeni rok za njihov završetak bio je 40 dana. 

Renovirani objekat započeo je sa radom početkom septembra 2022. godine, a u sklopu vrtića prvi put u Neumu su s radom započele i jaslice.

Nacrtom budžeta Općine Neum za 2021. godinu za Dječiji vrtić Neum predviđeno je  172.000 KM, dok je prijedlogom istog budžeta za navedenu obrazovnu instituciju planirano 185.000 KM. Prijedlogom budžeta Općine Neum za 2022. godinu za Dječji vrtić Neum predviđena su sredstva u iznosu od 220.000 KM, dok je za projekat “Sanacija zgrade Dječjeg vrtića” predviđeno 115.000 KM. Iz budžeta Općine Neum u 2023. godini za potrebe rada Dječjeg vrtića planirano je izdvajanje u iznosu od 300.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!