U progresu

Nastavak razvoja biciklističke infrastrukture

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Nastavak razvoja biciklističke infrastrukture u općini Novi Grad.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

Iz Općine Novi Grad Sarajevo saopćeno je, u oktobru 2021. godine, da su započeli radovi na izgradnji biciklističke staze u naselju Dobrinja, na dionici dužine od oko 600 metara, od ulice Želimira Vidovića Kelija do Bulevara Mimar Sinana.

Podsjećamo, radovi na izgradnji biciklističke staze u naselju Dobrinja, nastavak su projekta kojeg Općina Novi Grad realizira fazno, a kojim će se, kako navode iz ove općine, “jedno od najvećih novogradskih naselja povezati sa ranije izgrađenom biciklističkom stazom od Otoke do kružnog toka na Dobrinji, te A transverzalom i Centrom Safet Zajko.”

Sredinom 2021. godine saniran je i dio biciklističke staze u naselju Otoka.

U junu 2022. godine saopćeno je da je u toku asfaltiranje pomenute biciklističke staze na Dobrinji, a ovi radovi okončani su u julu 2022. godine. Kako su naveli iz općine, radovi su izvedeni na dionici dužine od oko 600 metara, a asfaltiranju je prethodila sanacija pješačke staze koja je u ovom dijelu naselja bila oštećena, postavljanje novih klupa za odmor šetača i korpi za otpatke, nakon čega se pristupilo asfaltiranju staze.

U novembru 2022. godine saopćeno je da će uskoro početi radovi na rekonstrukciji i uređenju šetališta od Otoke do Hrasnog. Predviđena je kompletna rekonstrukcija pješačke staze, uz lijevu obalu Miljacke, od pješačkog mosta, u ulici Žrtava fašizma do mosta Kongresmena McCloskey-a sa izgradnjom biciklističke staze.

U novembru 2023. je ozvaničen početak radova na izgradnji šetališta i biciklističke staze pored Miljacke, na dionici Otoka – Hrasno. Kako je saopćeno iz Općine, radove izvodi firma Dinalsa d.o.o. Sarajevo, a u sklopu projekta radi se zamjena asfaltnog dijela šetnice betonskim popločanjem na šetalištu u dijelu trase sa lijeve obale Miljacke, na dionici od pješačkog mosta u ulici Žrtava fašizma do mosta Kongresmena McCloskey-a. Prethodno je izvršeno skidanje postojećeg asfaltnog sloja i postavljena podloga.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!