Započeto

Nastavak razvoja biciklističke infrastrukture

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Nastavak razvoja biciklističke infrastrukture u općini Novi Grad.

Obrazloženje

Zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

Iz Općine Novi Grad Sarajevo saopćeno je, u oktobru 2021. godine, da su započeli radovi na izgradnji biciklističke staze u naselju Dobrinja, na dionici dužine od oko 600 metara, od ulice Želimira Vidovića Kelija do Bulevara Mimar Sinana.

U sklopu projekta izvršit će se sanacija pješačke staze koja je u ovom dijelu naselja bila oštećena, nakon čega će se pristupiti asfaltiranju dionice, a potom i obilježavanju biciklističke staze širine 1,5 metara, sa pratećom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom. Također, bit će postavljene parkovske klupe i korpe za otpatke.

Saopćenje Općine Novi Grad Sarajevo, 18.10.2021.

Podsjećamo, radovi na izgradnji biciklističke staze u naselju Dobrinja, nastavak su projekta kojeg Općina Novi Grad realizira fazno, a kojim će se, kako navode iz ove općine, “jedno od najvećih novogradskih naselja povezati sa ranije izgrađenom biciklističkom stazom od Otoke do kružnog toka na Dobrinji, te A transverzalom i Centrom Safet Zajko.”

Sredinom 2021. godine saniran je i dio biciklističke staze u naselju Otoka.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!