Ispunjeno

Nastavak projekata Centra za zdravo starenje

Opštine: Centar Sarajevo

Nastavak projekata Centra za zdravo starenje, te osnivanje novih.

Obrazloženje

Tokom mandata načelnika općine zabilježen je značajan napredak na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Nakon što je prvi Centar za zdravo starenje na području Općine Centar otvoren početkom 2016. godine, u septembru 2017. godine otvoren je još jedan Centar koji je smješten u obnovljenim prostorijama u zgradi „Svjetlosti“ u Ulici Muhameda Kantardžića 3.

Gradnju ovog centra najavili su načelnici općina Centar i Stari Grad, Nedžad Ajnadžić i Ibrahim Hadžibajrić, kada su u martu 2017. godine potpisali Memorandum o poslovnoj saradnji na implementaciji projekta Centar za zdravo starenje. Općine su zajednički osigurala sredstva potrebna za implementaciju ovog projekta, renoviranje prostorija.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, prilikom posjete ovom centru u maju 2018. godine je najavio da će Općina nastaviti sa izgradnjom centara za zdravo starenje.

“Do sada smo otvorili dva centra i tu priča nije završena. Do kraja ove godine započet ćemo sa izgradnjom trećeg Centra na području mjesne zajednice ‘Koševo II’.”

Nedžad Ajnadžić, 29.05.2019.

Centar za zdravo starenje u Ulici Nahorevska na broju 103. otvoren je početkom februara 2020. godine, prilikom svečanog otvorenja centra, općinski načelnik Nedžad Ajnadžić je najavio otvaranje još dva Centra za zdravo starenje na području općine Centar.

Naredni Centar za zdravo starenje ćemo otvoriti u novoizgrađenom objektu obdaništa „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige, te imamo namjeru da otvorimo i peti po redu Centar u Ulici Ismeta Mujezinovića 18 na Breki, izjavio je savjetnik općinskog načelnika Osmo Babić.”

Nedžad Ajnadžić, 06. februar 2020.

Ajnadžić je prilikom otvaranja Centra u Nahorevskoj ulici najavio da će u tom istom objektu uskoro biti otvorena i nova ambulanta porodične medicine i apoteka.

Centar za zdravo starenje u objektu vrtića “Razigrani dan” u ulici Patriotske lige otvoren je u septembru 2020. godine, što je četvri centar ove vrste na području Općine Centar Sarajevo, a treći koji je otvoren tokom mandata Nedžada Ajnadžića.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!