U progresu

Nastavak programa podrške iz općinskog budžeta za obavljanje pripravničkog staža

Opštine: Novi Grad Sarajevo

Nastavak programa podrške iz općinskog budžeta za obavljanje pripravničkog staža za visoku i srednju stručnu spremu.

Izvor: Izborni program za mandatni period 2020 - 2024 "Nastavljamo zajedno"

U Budžetu za 2021. godine za podsticaj privrednim subjektima za sufinansiranje zapošljavanja pripravnika
planirana su sredstva u iznosu od 50.000,00 KM.

U septembru 2022. godine saopćeno je da Općina Novi Grad Sarajevo realizira podsticajnu mjeru “Sufinansiranje obuke nezaposlenih osoba za poznatog poslodavca” namijenjenu podršci poslodavcima pri obezbjeđenju i osposobljavanju potrebnog kadra u skladu sa stvarnim potrebama kompanija.

Ugovori za realizaciju ove podsticajne mjere jučer su potpisani sa 22 kompanije sa područja općine Novi Grad, koje su zadovoljile uslove javnog poziva, a odnose se na sufinansiranje programa zapošljavanja, obuke i stručnog usavršavanja nezaposlenih osoba kod poznatog  poslodavca, sufinansiranje troškova obuke ustanovama za obrazovanje odraslih u svrhu zapošljavanja osoba u oblastima deficitarnih zanimanja i sufinansiranje zapošljavanja teže zapošljivih kategorija društva. Putem ove podsticajne mjere  planirana je obuka i zaposlenje za 98 nezaposlenih osobe sa Biroa Novi Grad Sarajevo.

Saopćenje ONGS, 2.9.2022.

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!