U progresu

Nastavak obnove društvenih domova

Opštine: Zenica

“U narednom periodu nastavit ćemo sa obnovom društvenih domova i u drugim mjesnim zajednicama grada Zenica”.

Izvor: Fuad Kasumović, Grad Zenica, 12. 11. 2020.

Nakon što je u oktobru 2023. godine okončana rekonstrukcija društvenog doma u Kasapovićima, polovinom novembra iste godine javnost je obaviještena da je u završnoj fazi i sanacija društvenog doma u Seocima.

Izvor: Grad Zenica

Kako je 4.10.2023. godine objavljeno na zvaničnoj stranici Gradske uprave Zenica,  okončani su rekonstrukcija i investiciono održavanje društvenog doma u Kasapovićima.  

Radovi, ukupne vrijednosti 173.278,35 KM, obuhvatali su izradu nove fasade i krov, zamjenu stolarije, podova, sanaciju kancelarijskog prostora te izgradnju vanjskih stepenica za ulaz, a promijenjene su u potpunosti i sve vodovodne i instalacije kanalizacije te sanitarni uređaji i sanitarna galanterija.

Da je sanacija krova društvenog doma u Seocima u završnoj fazi, iz Gradske uprave saopšteno je 15.11.2023. godine. Vrijednost ovih radova iznosila je 39.195 KM s PDV-om.

U septembru 2020. godine gradonačelnik Zenice potpisao je Odluku o pokretanju javnog postupka za izgradnju ambulante s apotekom i društvenim prostorijama u Lukovom Polju. 

Pripremni radovi, koji su podrazumijevali skidanje starog krova, promjenu instalacija te uređenje prostora ispred samog objekta, započeli su u februaru 2021. godine, a novi objekat svečano je otvoren 19.3.2022. godine

 

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!