Neispunjeno

Nastavak izgradnje Južne longitudinale kroz Općinu Novi Grad

Opštine: Novi Grad Sarajevo

(…) Smatramo da je u narednom periodu potrebno raditi na nastavku izgradnje ove saobraćajnice i kroz našu općinu. U prvoj fazi bilo bi potrebno izgraditi Južnu longitudinalu do spoja sa Petom transferzalom kod Bosmala. Za završetak Pete transferzale, uključujući raskrsnicu sa Južnom longitudinalom kod Bosmala, već su osigurana sredstva, a riješeni su i imovinsko-pravni odnosi.

Obrazloženje

U toku mandata 2016 - 2020 dato obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Izborni program SDA Novi Grad Sarajevo za Općinske izbore 2016. godine

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić održali su u julu 2020. godine radni sastanak o temama izgradnje IX, V i XII transverzale te Južne longitudinale, kao i problemu saobraćaja u mirovanju na području ove Općine. Na sastanku su sudjelovali i ministar saobraćaja Adi Kalem, direktor Zavoda za izgradnju KS Mirza Hulusić i direktor Direkcije za puteve Selmir Kovač, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.
Kada je riječ V transverzali, razgovarano je o pokretanju novog projekta, a to je saobraćajni spoj sa Južnom longitudinalnom, kod zgrade Bosmala.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!