Djelimično ispunjeno

Nastavak izgradnje infrastrukture u Dazdarevu

Opštine: Bijeljina

Nastavak izgradnje infrastrukture u Dazdarevu

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Miće Mićića obećanje je djelimično ispunjeno.

Izvor: Tribina Dazdarevo, 15.09.

Izgradnja regionalnog puta Vršani-Rača krajem maja 2018. godine bila je pri kraju, a mještanin Dazdareva kroz koji ova saobraćajnica prolazi, Borislav Pejić izrazio je tada svoje zadovoljstvo činjenicom da će završetkom ovoga projekta biti unaprijeđena infrastruktura u ovoj mjesnoj zajednici:

Ja mislim da će kao i račanska cesta povezivati par sela do Vršana. Nećemo prašinu više gutati, djeca će komotno da se vozaju, u školu da idu.

Borislav Pejić, 25. maj 2018.

Iz JP “Putevi RS” potvrđeno je da je su radovi na ovoj dionici završeni:

U toku 2018. godine realizovan je projekat rekonstrukcije i modernizacije regionalnog puta R459a, dionica Vršani-Crnjelovo-Batkovići-Ostojićevo-Brodac-Rača u dužini od 4.500 metara. Vrijednost ove investicije iznosi 1.999.562,57 KM. Projekat je započeo krajem 2017. godine, a završen je u prvoj polovini 2018. godine.

JP “Putevi RS”, 13. oktobar 2019.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!