U progresu

Nastavak i poboljšanje organiziranja poljoprivrednih sajmova

Opštine: Neum

Nastavak i poboljšanje organiziranja poljoprivrednih sajmova u Općini Neum.

Izvor: Izborni program HDZ-a BiH Neum za Lokalne izbore 2020. godine

U Neumu su pod pokroviteljstvom Općine Neum od 6 do 7. augusta 2021. godine u sklopu Neumskog ljeta održani Dani Mediterana 2021. Kako su saopćili iz općinske administracije predstavljeni su raznovrsni proizvodi od hercegovačkog pršuta, preko maslina i vina, kao i raznovrsne prerađevine od smokve, grožđa, šipka, rakija, sira, med, ljekovito bilje te rukotvorine i drugo.

Održavanje ove sajamske manifestacije bilo je planirano i u 2022. godini od 5. do 7. augusta, ali je otkazana zbog požara u Neumskom zaleđu.

Dani Mediterana u Neumu održani su i u 2023. godini, od 4. do 6. augusta. Iz Općine Neum su naglasili kako je ponuda ove manifestacije “svake godine sve veća i raznovrsnija te sve privlačnija, kako izlagačima, tako i posjetiteljima”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!