Nije započeto

Nastavak elektrifikacije željeznica

Partije: SDP | Oblasti: Ekonomija

Nastavak elektrifikacije na cijeloj mreži kroz srednjoročni i dugoročni period s fokusom na linije Brčko – Tuzla i Doboj – Zvornik.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto održao je početkom marta 2023. godine sastanak sa direktorima Željeznica FBiH i Željeznica RS-a te direktorom Regulatornog odbora željeznica BiH, na kojem je kao prioritet Ministarstva istaknut željeznički koridor Vc, elektrifikacija pruge Doboj-Tuzla-Zvornik te unapređenje sigurnosti na željezničkim prijelazima.

O revitalizaciji i unaprijeđenju pruge od Banje Luke preko Doboja i Tuzle, Zvornik i dalje ka Srbiji ministar Forto je razgovarao i sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem, krajem marta 2023. godine.


Na 42. sjednici Vijeća ministara BiH, održanoj 12.3.2024. godine, utvrđen je Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o saradnji na zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Ruma – Šabac – Loznica (Republike Srbija) – Zvornik – Tuzla – Doboj (Bosna i Hercegovina) između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije, s ciljem jačanja dobrosusjedskih odnosa.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!