Neispunjeno

Napraviti funkcionalne mjesne zajednice

Opštine: Trebinje

Izbor organizacija mjesnih zajednica neće biti na principu lobiranja kao do sada, već će pojedini kvartovi dobiti svog predstavnika i tako napraviti funkcionalne mjesne zajednice. Po Zakonu o lokalnoj samoupravi izbori u mjesnim zajednicama su trebali biti 2012. godine, ali to se nije desilo ni do danas. Mjesna zajednica je ta koja će odlučivati o svojim prioritetima, davati zadatke gradskoj upravi, i na taj način rješavati probleme mjesne zajednice. Mjesne zajednice moraju pomoći gradskoj upravi oko definisanja prioriteta i imaće važnu ulogu u budućem mandatu.

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića ovo obećanje nije ispunjeno.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Za Istinomjer je potvrđeno da su nove mjesne zajednice formirane, ali novoosnovani jedinstveni model nije bio prihvatljiv Agenciji za zaštitu ličnih podataka BiH te će se morati pristupiti korekciji modela.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!