Neispunjeno

Nacionalna penzija za majke sa četvoro i više djece

Partije: SP RS | Oblasti: Socijalna politika

Kandidat SP za Narodnu skupštinu Republike Srpske Miro Jurišić iz Ribnika kaže da će se zalagati za to da majke sa četvoro i više djece dobiju nacionalnu penziju.

Izvor: socijalisti.ba

Kako su prenijeli mediji, početkom 2020. godine, Odbor Narodne skupštine Republike Srpske za pitanja djece, mladih i sporta jednoglasno je prihvatio inicijativu Republičkog udruženja porodica sa četvoro i više djece da majke sa 15 godina radnog staža i 55 godina starosti koje imaju četvoro i više djece dobiju nacionalnu penziju.

U septembru 2020. godine Al Jazeera navodi da pomenuta inicijativa nije realizovana zbog koronavirusa.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske je kreiralo radnu verziju Nacrta zakona o majci uvaživši jednim dijelom inicijativu Udruženja porodica sa četvoro i više djece “4+”, potvrdili su za “Nezavisne” iz Ministarstva.

 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!