Neispunjeno

Malinari u Rudom

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Đokić je istakao da je Rudo most koji čvrsto veže Srpsku i Srbiju i da se mora nastaviti razvoj i unapređenje poljoprivrede, posebno naglasivši brigu prema malinarima ovog kraja kojima moraju biti obezbijeđeni veći podsticaji i dodatne zaštitne mjere.

Obrazloženje

Obećanje nije ispunjeno tokom mandata Vlade RS.

Izvor: socijalisti.ba

Opština Rudo ima 612 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, prema registrima APIF-a. U 2019. godini, kooperanti i članovi zadruge malina brojčano opadaju, dok je trenutni fokus zadruge realizacija dva projekta – sadnja šljive, te Proizvodnja sira i kajmaka, u kojima se ogledaju i opštinski podsticaji. 

Naime, u novembru 2019. godine, otvoreni su pozivi za učešće poljoprivrednih gazdinstava u ovim projektima. Prethodno, u martu 2019. godine, u Opštini Rudo objavljena je Odluka o podsticajima za razvoj poljoprivredne proizvodnje u 2019. godini. Predviđeno je 200.000 KM podsticaja za stočarsku i biljnu proizvodnju, te podrška za učestvovanje na poljoprivrednim sajmovima kao i nabavka osnovnih sredstava i opreme u poljoprivredi. 

Situacija se nije promijenila niti u posljednoj godini mandata.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!