Nije započeto

Lijevče polje

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

„Na elektranama na donjem toku Vrbasa ne samo da će se proizvoditi energija, već ćemo urediti korito, zaštititi Lijevče polje od poplava i napraviti od njega veliku žitnicu sa modernim navodnjavanjem!“, istakao je Đokić.

Obrazloženje

U prvih godinu dana rada Vlade RS nisu vršene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: socijalisti.ba

Izuzev pomoći Opštine Srbac u saniranju šteta od poplava, te renoviranja cestovne infrastrukture, konkretni koraci za prevenciju izljevanja korita Vrbasa, te uspostavljanja sistema prirodnog navodnjavanja nisu urađeni. Također, sa obzirom na poplave iz maja 2019. godine, gdje su pogođena područja Lijevče polja, kao i Opštine Srbac, nisu preduzete dovoljne preventivne mjere u smislu infrastrukturalnog rješavanja izloženosti ove regije rizicima od poplava.

Prema izjavama Ministarstva poljoprivrede RS, dolazi do ubrzanja gradnje sistema za navodnjavanje na području Hercegovine, te je izgradnja modernog sistema za navodnjavanje u Lijevče polju planirana u skorijem periodu.

Prema tome, Istinomjer će ovo obećanje ocijeniti sa nije započeto.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!