Započeto

Kvalitetniji sistem zbrinjavanja pasa lutalica

Opštine: Gračanica

Bolji sistem civilne zaštite i vatrogastva, video nadzor, sistem javnog reda i mira, kvalitetniji sistem zbrinjavanja pasa lutalica. Kako do cilja: Stručnom timu na čelu sa savjetnikom za sigurnost glavni posao i zadatak su nuditi mjere, planove i projekte u cilju ispunjenja garancija (sredstva: budžeti, fondovi, Evropska Unija, poduzetnici).

Izvor: Izborni program 2020-2024, SDP BiH Gračanica

U Odluci o Budžetu Grada Gračanica za 2021. godinu pod stavkom izdaci za zbrinjavanje napuštenih životinja- pasa i mačaka izdvojeno je 55 000 KM, dok je za UG Lovačko društvo “Srndać”, za uništavanje pasa lutalica u lovištima izdvojeno 5000 KM.

U Odluci o Budžetu Grada Gračanica za 2022. godinu pod stavkom izdaci za zbrinjavanje napuštenih životinja- pasa i mačaka izdvojeno je 50 000 KM, dok je za UG Lovačko društvo “Srndać”, za uništavanje pasa lutalica u lovištima izdvojeno 5000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!