Djelimično ispunjeno

Kružni tokovi

Opštine: Istočno Novo Sarajevo

Kružni tokovi: Foto Vasić i Mlado jagnje.

Obrazloženje

Kada su u pitanju obećani kružni tokovi, odnosno njihova izgradnja, jedan kružni tok je završen dok informacije o završetku drugog nisu dostupne.

Izvor: Konferencija SNSD-a za novinare (19.09.2016.)

Načelnik Opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić i vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ Nenad Nešić potpisali su početkom juna 2017. godine Memorandum o razmijevanju i saradnji, koji se odnosi na realizaciju izgradnje dva kružna toka u opštini Istočno Novo Sarajevo, čija je procijenjena vrijednost oko 500.000 KM.

Ovim projektom predviđena je realizacija rješavanja problema na raskrsnicama kod „Foto Vasića“ i restorana „Mlado jagnje“. Preduzeće „Putevi Republike Srpske“ je ovim memorandumom preuzelo na sebe obavezu da finansira izgradnju ovih saobraćajnica, a Opština će, po završetku radova, preuzeti brigu o održavanju.

Izgradnja kružnog toka na raskrsnici ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika počela je u maju 2018., a radove je u potpunosti finansiralo Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”, dok je obaveza lokalne zajednice bila da riješi imovinsko-pravne odnose i sačini projekat. Novi kružni tok pušten je u saobraćaj 19. 09. 2018. godine.

Načelnik Ćosić je u intervjuu istakao kako očekuje završetak radova na kružnom toku kod Foto “Vasića”, te kako se nada da će biti završen i kružni tok kod Tržnog centra “Tom”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!