Započeto

Kreiranje programa podrške mladim porodicama za rješavanje stambenog pitanja

Opštine: Travnik

Kreirat ćemo posebne programe podrške mladim porodicama za rješavanje stambenog pitanja.

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na ispunjenju datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

U budžetu Općine Travnik za 2022. godinu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 500.000 KM za stavku “Nabavka zgrada (za mlade bračne parove)”. Prilikom usvajanja Nacrta budžeta, načelnik Kenan Dautović izjavio je da će stanovi “biti ponuđeni mladima pod veoma povoljnim uslovima, ne da ih kupuju, nego da ih koriste”. 

U cilju stambenog zbrinjavanja mladih bračnih parova sa područja općine Travnik, 28.9.2022. objavljen je Javni poziv za dostavljanje ponuda za kupovinu stanova na kojem su mogli učestvovati pravni subjekti registrovani za izgradnju ili prodaju stanova.

Budžetom Općine Travnik za 2023. godinu, predviđeno je 160.000 KM za rekonstrukciju zgrade “Metalorad Turbe”. U video-obraćanju građanima putem Facebook stranice, načelnik Kenan Dautović je 19.1.2023. pojasnio da će se rekonstrukcijom ove zgrade osposobiti još četiri stana koji su predviđeni za mlade bračne parove.

Općina Travnik je 12.4.2023. objavila i Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu stanova koji će se dodijeliti na korištenje mladim bračnim parovima sa područja općine koji na to budu imali pravo, shodno kriterijima koji će naknadno biti definirani odlukom Općinskog vijeća.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!