Nije započeto

Kreiranje odgovarajućeg pravnog okvira s ciljem poticanja kantonalnih i lokalnih zajednica da kandidiraju spremne saobraćajne projekte

Partije: NiP | Oblasti: Ekonomija

Kreiranje odgovarajućeg pravnog okvira s ciljem poticanja kantonalnih i lokalnih zajednica da kandidiraju spremne saobraćajne projekte, omogućavanje transparentnog (su)finansiranja prijavljenih projekata, te umanjivanje proceduralnih barijera koje otežavaju samofinansiranje projekata od federalnog interesa koje žele implementirati niži nivoi vlasti.

Izvor: Izborni program Narod i pravda

Krajem maja Vlada FBIH je raspisala Javni poziv za podnošenje prijava za finansiranje/sufinansiranje projekata/zahtjeva/inicijativa/ostalih aktivnosti od značaja za jedinice lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine

Treba navesti da je riječ o pozivu koji je raspisan 27.4.2023, dan prije potvrđivanja federalne Vlade, koji je poništen i ponovo raspisan. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!