Započeto

Kreiranje kampanja s fokusom na promociju istinskih društvenih vrijednosti

Opštine: Travnik

Zajedno s mladima kreirat ćemo kampanje koje se fokusiraju na promociju istinskog sistema društvenih vrijednosti sa ciljem promjene dominantne percepcije društvenih uzora (npr. ples na Trgu i sl.).

Obrazloženje

Tokom prve dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Svečana sjednica Općinskog vijeća Travnik, koju je otvorila predsjedateljica Općinskog Vijeća Vlatka Lovrinović i načelnik Općine Travnik Kenan Dautović održana je 21.3.2022. godine. Nakon kratkog obraćanja upriličen je zanimljiv kulturno-zabavni program, uz članove JU Obdanište Travnik, plesni performans i poznatu pjesmu “Kad bulbuli pjevaju’. Vokalni sastav Hrvatskog centra za kulturu Lašvanske dive izveo pjesmu Travniče moja ljubavi, a članice hora JU Centar za kulturu općine Travnik izvele numeru Zemljo moja. Na kraju ove sjednice polaznici plesnog studija “Maya” izveli su scenski performans ‘Travnik je voljeti lako’.

Krajem marta 2022. godine održana je Kulturno-zabavna i sportska manifestacija Dan općine Travnik sa više od 90 sadržaja s ciljem promocije i popularizacije univerzalnih travničkih vrijednosti.

U okviru Dana općine Travnik kao kulturno-zabavne i sportske manifestacija Dan općine koja se zvanično obilježava 21. marta u periodu od 07. do 21. marta na različitim lokacijama u Travniku, kako je potvrđeno na zvaničnoj stranici Općine Travnik, i 2023. godine donosi brojne umjetničke izložbe i performanse, promocije knjiga i pozorišnih predstava, raznovrsna edukativna predavanja i zabavne radionice za odrasle i najmlađe, ali i mnoštvo sportskih aktivnosti.

Kako je još istaknuto na zvaničnoj stranici Općine Travnik tim povodom, i ove, 2023. godine, posebna pažnja posvećena je najmlađima, te da će pored brojnih sadržaja posvećenih upravo njima, imati i jedan cijeli dan samo za sebe u okviru kojeg će biti upriličeno višesatno druženje i zabava uz brojne zanimljive sadržaje kao i proslava rođendana djece prvorođenih beba na sam Dan općine Travnik.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!