Nije započeto

Korištenje investicinog potencijala društava za osiguranje

Partije: SDP BiH | Oblasti: Ekonomija

Korištenje investicinog potencijala društava za osiguranje.

Obrazloženje

Tokom prve godine mandata 2022-2026 Vlade FBiH nisu zabilježene značajnije aktivnosti na realizaciji datog obećanja.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Krajem maja 2023. godine premijer Nermin Nikšić i federalni ministar finansija Toni Kraljević održali su sastanak s predstavnicima Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH, na čelu s predsjednikom Upravnog odbora Udruženja Damirom Hadžićem. Teme razgovora ticale su se situacije na tržištu osiguranja i inicijativama koje imaju za cilj zaštitu osiguranika i osiguravatelja, kao i stvaranja pretpostavki za investiciona ulaganja ovog sektora u razvojne infrastukturne projekte. 

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja upoznao je premijera Nikšića i ministra Kraljevića sa inicijativom za izmjene Zakona o obaveznim osiguranjima u saobraćaju, čime se želi stvoriti prostor za dalje jačanje tržišta i njegovu adekvatnu pripremu za nove okolnosti poslovanja u skladu sa približavanjem BiH Evropskoj uniji. Pored ovog pitanja, apostrofirana je dalja harmonizacija propisa iz oblasti osiguranja unutar BiH. 

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!