Prekršeno

Kontrola javne potrošnje i zarada u javnom sektoru

Partije: DNS | Oblasti: Državno uređenje

Ekonomski, socijalni, politički ciljevi ne daju odgovore na sva pitanja, već ukazuje samo na najbitnije pravce djelovanja i vođenje osnovnih akcija i aktivnosti, kao i viđenje načina rješavanja niza prioritetnih pitanja i zadataka, i to: – (…) kontroli javne potrošnje i kontroli zarada u javnom sektoru (…)

Nakon što je Glavna služba za Reviziju institucija RS dala negativno mišljenje na Konsolidovane izvještaje za izvršenje Budžeta RS 2016 godine, napravljen je pritisak od strane vladajućih partija da Glavni revizor Duško Šnjegota podnese ostavku. Nakon višemjesečnih pritisaka, Šnjegota je podnio ostavku krajem augusta 2018. godine. Ponašanje vladajućih partija u ovom slučaju u direktnoj je suprotnosti sa ovim obećanjem, te je ovo obećanje ocijenjeno kao prekršeno.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!