Započeto

Konkretni projekti za naselje Čengić

Opštine: Bijeljina

U Čengiću smo neke ljude morali i vratiti sa skupa zbog poštovanja propisanih mjera, ali vjerujem da nam neće zamjeriti. Zdravlje je najvažnije, a biće vremena za okupljanje kad pobjedimo i kad dođemo u Čengić sa konkretnim projektima o kojima smo sinoć pričali.

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji obećanja.

Izvor: Ljubiša Petrović, Predizborna kampanja za Lokalne izbore 2020. godine

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Čengić Mićo Todorović je 6.3.2023. godine izjavio da je Savjet tokom prethodne godine dana podnio 40 zahtjeva gradonačelniku i Gradskoj upravi Grada Bijeljina, a koji nisu riješili niti dali odgovor ni na jedan od 40 podnesenih zahtjeva. Kako Todorović navodi, mještani se susreću sa problemom odrona zemljišta na dijelu puta prema Bjeloševcu te da u ovoj MZ postoji 40 kilometara nekategorisanih puteva koje su obilne padavine oštetile u tolikoj mjeri da otežavaju ili onemogućavaju prilaz do pojedinih kuća ili njiva. Iako su podnosili zahtjeve za sanaciju, odgovore na iste nisu dobili. Pored toga, Gradska uprava Bijeljina preuzela je na sebe gazdovanje i obavezu da održava zgradu Doma kulture, a kako navodi Todorović, isti nema uslove za rad zbog prokišnjavanja krova, dok su kancelarije u neuslovnom stanju.

U saopštenju Gradske uprave Bijeljina navedeno je da su tokom 2022. godine izdvojena sredstva za nabavku 160 stolica i 45 kancelarijskih stolova za prostorije u kojima se održavaju sastanci i izbori u 15 mjesnih zajednica, među kojima je navedena i mjesna zajednica Čengić.

Budžetima Grada Bijeljine za 2023., 2022. i 2021. godinu nisu planirana sredstava za projekte ove mjesne zajednice.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obišao je 26. maja 2021. godine gradilište u Čengiću, gdje je asfaltirana dionica nekategorisanog puta u zaseoku Mršići, dužine 713 metara. Petrović je naglasio da asfaltiranje puta u Čengiću, kao i nedavno završeni putevi u Gornjem Kojčinovcu i Glavičicama, potvrđuju da nema zastoja u realizaciji predviđenih infrastrukturnih projekata, uprkos privremenom finansiranju Grada.

Vrijednost radova je 73.300 konvertibilnih maraka, Grad je obezbijedio 70 odsto sredstava, a ostatak mještani. Ovo je četvrta dionica koju asfaltiramo od kako je Gradska uprava u privremenom finansiranju, a sledeće sedmice je planirano asfaltiranje još jednog puta u Čengiću. Ukupna vrijednost ovih investicija je oko 240.000 KM.

Bogdan Tadić, Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Grada Bijeljina, 26.03.2021.

U Mjesnoj zajednici Čengić asfaltiran je 21. aprila 2021. godine, nekategorisani put u zaseoku Todići-Danilovići, dužine 745 metara, za šta je Grad Bijeljina obezbijedio 70 odsto sredstava, odnosno 50.000 konvertibilnih maraka, a mještani ostatak novca – 21.000 KM.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!