Započeto

Konkretni projekti za naselje Čengić

Opštine: Bijeljina

U Čengiću smo neke ljude morali i vratiti sa skupa zbog poštovanja propisanih mjera, ali vjerujem da nam neće zamjeriti. Zdravlje je najvažnije, a biće vremena za okupljanje kad pobjedimo i kad dođemo u Čengić sa konkretnim projektima o kojima smo sinoć pričali.

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata zabilježene su određene aktivnosti na realizaciji obećanja.

Izvor: https://archive.is/hiNUc

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović obišao je 26. maja 2021. godine gradilište u Čengiću, gdje je asfaltirana dionica nekategorisanog puta u zaseoku Mršići, dužine 713 metara. Petrović je naglasio da asfaltiranje puta u Čengiću, kao i nedavno završeni putevi u Gornjem Kojčinovcu i Glavičicama, potvrđuju da nema zastoja u realizaciji predviđenih infrastrukturnih projekata, uprkos privremenom finansiranju Grada.

Vrijednost radova je 73.300 konvertibilnih maraka, Grad je obezbijedio 70 odsto sredstava, a ostatak mještani. Ovo je četvrta dionica koju asfaltiramo od kako je Gradska uprava u privremenom finansiranju, a sledeće sedmice je planirano asfaltiranje još jednog puta u Čengiću. Ukupna vrijednost ovih investicija je oko 240.000 KM.

Bogdan Tadić, Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Grada Bijeljina, 26.03.2021.

U Mjesnoj zajednici Čengić asfaltiran je 21. aprila 2021. godine, nekategorisani put u zaseoku Todići-Danilovići, dužine 745 metara, za šta je Grad Bijeljina obezbijedio 70 odsto sredstava, odnosno 50.000 konvertibilnih maraka, a mještani ostatak novca – 21.000 KM.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je, nakon razgovora sa radnicima, istakao da novo rukovodstvo Grada infrastrukturne projekte neće koristiti za predizborno prikupljanje poena, te da je asfaltiranje puteva ispred domaćinstava koja uredno plaćaju porez najnormalnija stvar koja ne smije biti zloupotrijebljena.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!