Neispunjeno

Komunalni i infrastrukturalni razvoj u Novom Gradu

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Đokić je večeras na izbornom skupu SP u Novom Gradu rekao da je za ovu opštinu bitan dalji komunalni i infrastrukturni razvoj.

Izvor: socijalisti.ba

U februaru 2019. potpisan je sporazum za projekte u Novom Gradu usmjerene ka razvoju poljoprivrede finansirane od strane Ministarstva za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS u vrijednosti 151.910 KM. U istom mjesecu na službenoj stranici opštine Novi Grad objavljen poziv za prijavu projekata za izradu Plana kapitalnih investicija 2019 – 2022, te obavljeni razgovori vezani uz projekat radioaktivnog odlagališta otpada u graničnoj opštini Dvor, kao i graničnom prelazu između te dvije opštine.

Također, UNDP-jev Projekat oporavka od poplava u RS usmjeren na trajno stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje žrtava poplava i klizišta, vrijednosti oko 14 miliona KM, uključuje i Opštinu Novi Grad, te traje do februara 2020. godine. Na 15. sjednici Vlade RS, usvojena je Informacija o realizaciji nove faze ovog Projekta.

Na 60. sjednici Vlade RS 27. febrara 2020. godine donesena je Odluka o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Evropskoj investicionoj banci, po Projektu „Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II“, u iznosu do 30.000.000 eura.
Kreditna sredstva namijenjena su za izgradnju i obnovu infrastrukture za vodosnabdijevanje, otpadne i oborinske vode u opštinama u Republici Srpskoj.
Cilj projekata je unapređenja uslova života za oko 216.200 stanovnika Republike Srpske. Trenutno su za učešće u Projektu kandidovani projekti iz 35 opština, i to: Novi Grad, Bratunac, Kozarska Dubica, Krupa na Uni, Sokolac, Šamac, Gradiška, Zvornik, Pale, Teslić, Rogatica, Kotor Varoš, Petrovo, Laktaši, Bijeljina, Milići, Vlasenica, Prnjavor, Rudo, Ugljevik, Mrkonjić Grad, Kupres, Modriča, Ljubinje, Donji Žabar, Han Pijesak, Oštra Luka, Derventa, Istočni Drvar, Istočno Novo Sarajevo, Istočna Ilidža, Kostajnica, Istočni Stari Grad, Istočni Mostar i Trebinje.

Vlada Republike Srpske je na 127. sjednici u junu 2021. godine donijela Odluku o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave,u iznosu od 750.000 KM. Za Opštinu Novi Grad izdvojeno je 20.184 KM.

Vlada Republike Srpske je na 137. sjednici u septembru 2021. godine donijela Odluku o isplati finansijskih sredstava nerazvijenim i izrazito nerazvijenim jedinicama lokalne samouprave,u iznosu od 750.000 KM. Za Opštinu Novi Grad izdvojeno je 20.806 KM. 

Vlada Republike Srpske je na 140. sjednici u oktobru 2021. donijela Odluku o sufinansiranju projekata nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave, u ukupnom iznosu od 206.800,00 KM. Novi Grad je jedna od tih opština.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!