Započeto

Komunalni i infrastrukturalni razvoj u Novom Gradu

Partije: SP RS | Oblasti: Ekonomija

Đokić je večeras na izbornom skupu SP u Novom Gradu rekao da je za ovu opštinu bitan dalji komunalni i infrastrukturni razvoj.

Obrazloženje

U prvoj godini mandata Vlade RS provođene su određene aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: socijalisti.ba

U februaru 2019. potpisan je sporazum za projekte u Novom Gradu usmjerene ka razvoju poljoprivrede finansirane od strane Ministarstva za poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS u vrijednosti 151.910 KM. U istom mjesecu na službenoj stranici opštine Novi Grad objavljen poziv za prijavu projekata za izradu Plana kapitalnih investicija 2019 – 2022, te obavljeni razgovori vezani uz projekat radioaktivnog odlagališta otpada u graničnoj opštini Dvor, kao i graničnom prelazu između te dvije opštine.

Također, UNDP-jev Projekat oporavka od poplava u RS usmjeren na trajno stambeno zbrinjavanje i ekonomsko osnaživanje žrtava poplava i klizišta, vrijednosti oko 14 miliona KM, uključuje i Opštinu Novi Grad, te traje do februara 2020. godine. Na 15. sjednici Vlade RS, usvojena je Informacija o realizaciji nove faze ovog Projekta.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!