Ispunjeno većim dijelom

Južna obilaznica

Opštine: Trebinje

Kapitalna obilaznica s južne strane nastavlja se prema mjestu Ljubovo, gdje će se povezati zapadna obilaznica pored manastira Duži, ispod grada Sunca i mostom prema rijeci Trebišnjici ispod Tvrdoša biti povezana sa magistralnim putem Trebinje– Mostar. Ovakav investicioni poduhvat je potreban i unapređuje život našem gradu na duži niz godina.

Obrazloženje

U toku mandata gradonačelnika Mirka Ćurića obećanje je ispunjeno u mjeri koja je značajna za njegove ciljeve.

Izvor: Platforma za lokalne izbore 2016. godine

Izrada projektne dokumentacije je u toku, a radi se i na eksproprijaciji zemljišta.”

Direktor”Puteva Srpske” Nenad Nešič i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ozvaničili su krajem augusta 2019. godine početak radova na zapadnoj obilaznici koja će spojiti magistralni put ka Mostaru sa magistralnim putem prema Dubrovniku.

Gradonačelnik Ćurić je istakao “da će grad u rekordnom roku riješiti imovinsko-pravne poslove, kako bi se zapadna obilaznica izgradila prije predviđenog roka”.

Ukupna vrijednost zapadne obilaznice je preko 3,2 miliona KM, a rok izgradnje je do tri godine, zbog mogućih problema u rješavanju imovinsko-pravnih odonosa.

Na obilaznici su predviđena dva kružna toka, jedan kod Grada sunca, a drugi na spajanju sa magistranim putem prema Dubrovniku.

Izgradnju zapadne obilaznice  finansiraju u cjelosti Putevi RS vlastitim sredstvima.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!