U progresu

Jačanje kapaciteta JU Dom zdravlja Travnik

Opštine: Travnik

Jačat ćemo kapacitete JU Dom zdravlja Travnik.

Obrazloženje

U toku dvije godine mandata načelnika Travnika provođene su značajne aktivnosti na ispunjenju ovog obećanja.

Izvor: Izborna platforma za prijevremene izbore za načelnika Općine Travnik

Općina Travnik izdvojila je 25.000 KM u Budžetu za 2022. godinu u svrhu nabavke za oftamološku ambulantu JU Dom zdravlja Travnik, a u 2021. godini izdvojeno je 29.000 KM za finansiranje obnavljanja opreme i rekonstrukciju prostora Hitne pomoći u Domu zdravlja.

Općina je također Domu zdravlja i ambulanti na Babanovcu donirala opremu i zaštitna sredstva tokom pandemije Covid-19.

U avgustu 2022. godine raspisan je Javni konkurs za prijem u radni odnos za doktore medicine, tri izvršioca na neodređeno vrijeme.

U novembru 2022. godine Dom zdravlja Travnik je stavio na raspolaganje deset različitih pregleda UZV dijagnostike, koju će vršiti komercijalno. 

U Budžetu za 2023. godinu planirano je izdvajanje 50.000 KM za sufinansiranje Doma zdravlja, 20.000 KM za primarnu zdravstvenu zaštitu (mrtvozorstvo), te sufinansiranje Hitne pomoći sa 90.000 KM. 

U februaru 2023. godine objavljen je Javni konkurs za prijem u radni odnos za doktore medicine, devet izvršioca na neodređeno vrijeme.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!