Ispunjeno većim dijelom

Jačanje kapaciteta JU Centar za sport

Opštine: Centar Sarajevo

Jačati kapacitete JU Centar za sport kroz sveobuhvatnu ponudu sportskih sadržaja građanima/organizovanje liga takmičenja mladih-osnovaca, srednjoškolaca, sportske igre u mjesnim zajednicama i drugo.

Obrazloženje

Općina Centar Sarajevo svake godine iz svog Budžeta izdvaja sredstva za JU Centar za Kulturu.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

Općina Centar Sarajevo svake godine iz Svog Budžeta izdvaja sredstva za JU Centar za sport. Tako je kroz tekuće transere za ovu ustanovu prema Izvještaju o izvršenju Budžeta Općine Centar u 2017. godini izdvojeno 90.000 KM, dok je kroz kapitalne transfere ovoj instituciji dodijeljeno i 100.249 KM U 2018. godini kroz tekući transfer ovoj ustanovi je iz Budžeta dodijeljeno 120.800 KM, dok je u u Budžetu Općine Centar za 2019. godinu planirano izdvajanje 157.000 KM za ovu instituciju, kao i 50.000 kroz kapitalne transfere. Također, Općina Centar u ovoj godini planira izdvojiti 160.000 KM za “finansijska podrška za vannastavne sportske aktivnosti djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta putem JU Centar za sport i rekreaciju”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!