Djelimično ispunjeno

Jačanje institucija, prostornog planiranja

Opštine: Centar Sarajevo

Stvaranje i jačanje institucija, prostornog planiranja, pojednostavljenje i mapiranje saglasnosti za građenje, ažuriranje prostorno planske dokumentacije, te uvođenje efikasnih instrumenata kontrole postavljenih ciljeva prostornog razvoja.

Obrazloženje

Tokom mandata načelnika općine zabilježene su određene aktivnosti na ispunjavanju ovog obećanja.

Izvor: Projekti i programski ciljevi Nedžada Ajnadžića

“S ciljem sprječavanja devastacije prostora i poboljšanja arhitektonskog ambijenta za privlačenje investicija u općinu Centar, općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je donio odluku o formiranju Savjeta općinskog načelnika Općine Centar Sarajevo za urbanizam i prostorno planiranje”, navedeno je iz Općine Centar Sarajevo krajem 2016. godine.

Tada je navedeno i da “Savjeta ima za cilj razmatranje svih intervencija u prostoru na području općine Centar, maksimalno uvažavajući struku i zahtjeve investitora”.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Pitajte Istinomjer!