Ispunjeno većim dijelom

Jačanje finansijske discipline

Partije: DNS | Oblasti: Ekonomija

“Ekonomski, socijalni, politički ciljevi ne daju odgovore na sva pitanja, već ukazuje samo na najbitnije pravce djelovanja i vođenje osnovnih akcija i aktivnosti, kao i viđenje načina rješavanja niza prioritetnih pitanja i zadataka, i to:

jačanje finansijske discipline, bankarskog sistema, posebno putem korišćenja sredstava Investicionorazvojne banke i osnivanjem i radom domaće komercijalne;”

U toku 2015. godine na račune javnih prihoda Republike Srpske ukupno je uplaćeno 2 milijarde KM i 252 miliona KM, odnosno 116,7 miliona KM ili 5% više nego u istom periodu 2014. godine. Prema izvještajima Poreske uprave RS u prvih devet mjeseci 2016. godine na račun javnih prihoda Republike Srpske ukupno je uplaćeno milijardu i 593 miliona KM, te dodatnih 9,4 miliona KM po osnovu doprinosa za Fond solidarnosti. Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza za u prvih devet mjeseci 2016. godine veći je za 5 % nego za isti period prošle godine, odnosno prikupljeno je 329 miliona KM ili 16,5 miliona KM više.

Prema informacijama sa zvanične stranice Poreske uprave RS, u 2017. godini na računu javnih prihoda prikupljeno je ukupno 2,353 milijarde maraka, što predstavlja rekordnu naplatu javnih prihoda u RS, odnosno najveću godišnju naplatu javnih prihoda od osnivanja Poreske uprave RS, tj. od 2002. godine.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!