Izrada “socijalne karte” u Gradu

Opština:

S obzirom da se veliki broj građana Trebinja nalazi u stanju socijalne potrebe, neophodno je uraditi socijalnu kartu, eliminisati politički, odnosno stranački uticaj prilikom pravljenja slike što tačnijeg socijalnog stanja u gradu.

Izvor: Koalicija "Zajedno za Trebinje: Program razvoja opštine Trebinje

Obrazloženje

Iako Grad Trebinje kontinuirano pomaže ugrožene kategorije stanovništva socijalna karta još uvijek nije dostupna za javnost. Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević i tokom izborne kampanje je najavljivao kako će socijalna karta biti izrađena u roku od 90 dana. Međutim, tek u oktobru 2015. godine Služba za socijalnu zaštitu Gradske uprave u Trebinju je najavila kako privodi kraju aktivnosti na izradi socijalne karte trebinjskih domaćinstava, koja bi trebalo da identifikuje socijalno najugroženije porodice, kako bi one bile prioritet u planiranju socijalnih mjera Grada Trebinja, prije svega u pogledu zapošljavanja.

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


Upload limit: 1Mb

  • Poništi