Nije započeto

Izrada planova upravljanja objektima u vlasništvu BiH

Partije: SDP | Oblasti: Spoljna politika

Izrada planova upravljanja objektima u vlasništvu Bosne i Hercegovine, te drugim raspoloživim resursima DKP-ova.

Izvor: Izborni program SDP BiH

Na 9. sjednicI Vijeća ministara BiH donesen je zaključak da je Ovlašteni predstavnik Bosne i Hercegovine u Odboru za Aneks B Sporazuma u vezi s raspodjelom diplomatske i konzularne imovine zadužen da nastavi aktivnosti u cilju konačne raspodjele DKP imovine bivše SFRJ.

Vijeće ministara BiH je na 15. sjednici održanoj 14.6.2023. godine donijelo je Odluku o imenovanju članova zajedničkih tijela i članova Pregovaračkog tima za provođenje Sporazuma o pitanjima sukcesije, pri čemu je za člana Stalne zajedničke komisije viših predstavnika država nasljednica imenovan zamjenik ministra finansija i trezora BiH Muhamed Hasanović.

Pored navedenog, na sjednici je imenovan i Pregovarački tim za provedbu Sporazuma o pitanjima sukcesije čime je, dodano je, omogućava nastavak provedbe aktivnosti iz Sporazuma o pitanjima sukcesije.  

Ukoliko imate dodatne informacije o ispunjenju ovog obećanja, pošaljite ih timu Istinomjera i mi ćemo ih, nakon provjere, uključiti u konačnu ocjenu ovog obećanja. Putem ove forme možete nam poslati i dokumente, fotografije ili video-snimke koji se odnose na ispunjenje ovog obećanja.


    Pitajte Istinomjer!